Fietstunnel bij vorst ONBRUIKBAAR

21 dec

 

Wát lees ik nu weer in het AD! De veelgeroemde fietstunnel naar Kerk en Zanen is niet te gebruiken bij vorst en gladheid!  Wethouder Kees van Velzen wil dat Alphenaren hun auto laten staan, en meer gaan fietsen. Om dezelfde reden heeft zijn voorganger, Hans Groen in’t Woud, onze wijk Kerk en Zanen ‘ontsloten’ door de bijna 20.000 bewoners daar, naast de volledig ontoereikende spoorovergang, een fietstunnel aan laten leggen. Een fietstunnel die dagelijks het leven van eenvoudige voetgangers, bij wat we hardnekkig ons station blijven noemen, in gevaar brengt.

Gevaarlijk
Want het is natuurlijk een merkwaardige zaak dat je vanuit de stad, de parkeerplaats én de fietsenstalling niet gewoon het perron op kunt lopen, maar éérst de drukke fietsersstroom moet ontwijken. Fietsers die óf met veel snelheid van de helling af komen zetten, óf extra snelheid maken om aan de andere kant weer omhoog te komen. Veel te veel snelheid om het oversteken ‘veilig’ te kunnen noemen, en dat wordt er met een aanzwellend aantal elektrische fietsen niet beter op! Niets meer aan te doen, natuurlijk! Hoewel, een rechtstreekse doorgang? Hoe duur zou dat nou helemaal zijn?

Vloerverwarming
Nu had ook de gemeente al bedacht dat ook het gebruik door de fietsers zelf wel eens problemen op zou kunnen leveren, met name bij gladheid. Daarvoor was, voor een leuk bedrag extra, ‘vloerverwarming’ aangelegd. En nu dat ding nog geen drie jaar oud is, blijkt dit verwarmingssysteem al het loodje gelegd te hebben. En hebben onze ‘Kerk en Zaners’ bij gladheid opeens GEEN fietstunnel meer. Want dat verwarmingsprobleem kan niet eenvoudig worden opgelost, blijkbaar!
Misschien, beste Hans, had je dat extra geld toch beter in een beter verwarmingssysteem kunnen stoppen, in plaats van de, al even onhandige, CDA-groene fietsappel. Want ik vrees dat er opnieuw een gepeperde reparatierekening aan zit te komen. Intussen is voor de ‘Belgische oplossing’ gekozen: Via verkeersborden wordt de fietser erop gewezen dat bij gladheid die ‘fiets’tunnel onbruikbaar is! “De Verbinding” is dus ronduit een misleidende term voor een wat opgeleukte vee tunnel onder de spoorbaan, waaraan toch al de nodige defecten zijn geconstateerd. Nou komt dit er nog bij. Houdt het nou nooit op?

“Bezint eer Ge begint”
Van alle gemeentelijke plannen rond dat ‘station’ komt al vrijwel niets terecht, dus je mag je wel eens afvragen hoe er tijdens het jarenlange bewind van de heer Groen in’t Woud is omgegaan met de projecten die wel doorgingen. Tenslotte zitten we ook al met de Julianabrug die er na een dure reparatie weer 25 jaar tegenaan zou moeten kunnen, maar al binnen tien jaar op instorten stond. Nu komt daar voor vele ongeplande miljoenen een ‘plastic’ brug die het zelfs 50 jaar moet volhouden. Ik hoop toch écht dat onze gemeenteraad déze keer niet blind vertrouwt op de geruststellende mededelingen vanuit ons Stadhuis.
Helaas kan wethouder Hans niet meer ter verantwoording geroepen worden. Die geniet, met meerdere ex-bestuurders van deze gemeente, van zijn royale wachtgeld. En de termijn van zijn opvolger Kees van Velzen, ook CDA, loopt ook al eind dit jaar af. Het is daarom nog maar de vraag of daar verhaal gehaald kan worden als blijkt dat het allemaal toch weer anders gaat dan gepland, en beloofd, was.
Kortom, volksvertegenwoordigers, let wat beter op onze zaak, en op onze miljoenen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: