About

Op deze website publiceert Reinder H. Koornstra MSc, geboren 4 maart 1947 in Koudum (Friesland) zijn blogs over wat hem wel dan niet bevalt in Alphen aan den Rijn en omstreken. Dit in aansluiting op een jaargang columns over hetzelfde onderwerp op de lokale radio van AlphenStadFM/TV.

Reinder woont al sinds 1972 in Alphen aan den Rijn, was bestuurslid van het Buurtcentrum Ridderveld en van de Alphense Sportraad. Verder was hij secretaris van zwemclub De Alphense Watervrienden. Na een lang intermezzo in landelijke organisaties als de Sales Management Association SMA, het Nederlands Instituut voor Marketing NIMA en het Instituut voor Sociale Wetenschappen ISW verzeilde hij in 2005 in de plaatselijke politiek. Tussen 2005 en 2010 was hij deels Commissielid voor de Lijst Donna Vrij en Leefbaar Alphen, deels gemeenteraadslid voor Leefbaar Alphen. Hij is nu actief lid van de politieke partij Christen Unie. Reinder is adviseur Retailvraagstukken bij het Ondernemersklantbord (OKB) en is daarnaast ouderling bij de Hervormde gemeente Adventskerk (PKN). Verder zingt bij het bekende kamerkoor Cantabile in Alphen aan den Rijn waar hij ook de penningen beheert.

 

Reinders achtergrond is Management Sales en Marketing in de sectoren Retail (V&D), farmacie (Interpharm, Pfizer, MSD en Roche) en uitgeverij (Dekamed) waarna hij deels werkte in zijn eigen telemarketingbedrijf Dutch Targeting Systems B.V. en als senior docent aan de Hogeschool Den Bosch, later Avans Hogeschool Den Bosch. Daar hield hij zich bezig met onderwijs in marketing, strategie en communicatie, en met onderwijsontwikkeling. Hij was daar de initiatiefnemer van de grote opleiding Retail Management bij deze hogeschool.

Hij houdt zich al vanaf 1972 bezig met de integratie van IT, later ICT, binnen verkoop en marketing en was, sinds 1978, een pionier op het gebied van CRM (Customer Relations Management). Ook was hij actief bij de Stichting CommBat, nu Commtop, die zich inzet voor de professionalisering van het communicatie vak door een betere afstemming (kwalitatief én kwantitatief) van het HBO communicatieonderwijs en de communicatiepraktijk.

Daarnaast is hij auteur van studieboeken op dit vakterrein (“Marketing Informatie Systemen”, “Basisboek Marketing”, “Marketing voor Retailers”, “Marketing, een real life perspectief”) en van diverse publicaties op dit gebied. De laatste jaren houdt hij zich vooral bezig met studie op het gebied van retailplanologie (winkelcentra), waarbij hij de situatie in Alphen aan den Rijn als dankbaar studieobject ziet, en met de ontwikkeling van nieuwe vormen van Retail, op winkel- én winkelcentraniveau, via integratie van klassieke winkelformules en het internet: “De nieuwe Winkelier”

Advertentie

Eén reactie naar “About”

 1. Peter Oostveen september 28, 2015 bij 4:30 pm #

  Geachte heer Koornstra,

  Even voorstellen.

  Wij zijn Peter & Astrid, eigenaren van de Hooftstraat nummer 119 te Alphen aan den Rijn. In ons pand wonen, werken en ondernemen wij. Wellicht bent u bekend met onze woonwinkel Meijer & Meijer waarvan Astrid de eigenaresse is. Kijkt u anders even op http://www.meijerenmeijer.nl.

  Bij toeval zijn wij op uw site gekomen en hebben met bijzondere aandacht uw scherpe artikelen over de Hooftstraat in volledige herkenning gelezen.

  Graag komen wij met u in contact om van gedachten te wisselen over de Hooftstraat en vooral om meer van uw visie over de straat te mogen vernemen.

  Met vriendelijke groet,

  Peter Oostveen & Astrid Meijer,
  eigenaren tevens bewoners van Hooftstraat 119
  Alphen aan den Rijn
  mobiel Peter: 0642212299

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: